Besök på barnhemmet CRAN.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Idag på förmiddagen har jag varit på mitt barnhem CRAN, jag hade möte med föreståndare och grundaren Ximena Lleras. Jag var där för att presentera Reunite Us och framförallt för att prata med henne om hur CRAN ser på situationen att vuxna internationellt adopterade vill söka sitt ursprung både i form av sin biologiska familj samt att uppleva sitt ursprungsland och kulturarv.
Jag fick fantastisk positiv respons, dock var Ximena Lleras noga med att på peka vikten av respekt och ödmjukhet inför situationen, samt att hon gärna såg att man inte gjorde detta själv utan tog hjälp av ett företag som specialiserat sig på just detta. Detta för att respektera den delikata situationen som den biologiska föräldern som blir kontaktad hamnar i, och för att föräldern skall i lugn och ro utan press kan ge sig till känna.
 

CRAN är ett barnhem med ca: 90 barn i dagsläget, det grundades 1978 och ligger i Norra delen av Bogotá. På barnhemmet bor barnen som är mellan 2- uppåt, spädbarn som är aktuella för adoption bor alltid i fosterfamilj för att få bra start i livet med mycket närhet och trygghet. CRAN har en utvecklad förskoleverksamhet som även nyttjas av barn boende i området. De större barnen på CRAN går i kommunal skola för att ha en så normal tillvaro så möjligt.
 

CRAN välkomnade eventuella samarbeten i framtiden och har många olika projekt som kan passa Reunite Us. Det skall bli spännande att se vad som sker i framtiden!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln