Flera ärenden på La Casa del Madre y el Niño.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

 

Fredagen inleddes med ett besök på La Casa (La Casa del madre y el Niño).
La Casa grundades 1942 av Inés Elvira Cuellar de Fajardo och det bor ca:60 barn där just nu.  Barnen som bor på La Casa är antingen tvångsplacerade av Colombianska socialtjänsten ICBF eller så saknar de vårdnadshavare. Barnen går i förskolan på La Casa, de större barnen gå i skolan i kommunal skola i området. Delar av bilderna är tagna utifrån då vissa av de minsta barnen var sjuka, så jag fick kika in på dem istället.

Jag hade två uppdrag på mitt möte med Inés Elvira Cuellar de Fajardo. Vi som adopterade vet att man får skicka rapporter till barnhemmet om hur livet fortlöper i Sverige med bilder och brev. En vän till mig skickade med mig ett sådant brev när hon fick höra att jag skulle till Colombia och till just La Casa och det mottogs gladeligen med varma hälsningar tillbaka till familjen.
Inés Elvira Cuellar de Fajardo berättade öppenhjärtat för mig om La Casa´s syn på att vuxna internationellt adopterade vill söka sitt ursprung. Hon berättade att La Casa alltid hjälper till i den mån de kan och välkomnar att man tar kontakt med dem. Det viktigaste hon ville belysa var att om man vill söka sitt ursprung är det vikigt att man som person känner sig mogen och förberedd för alla olika svar man kan få både positiva liksom negativa. Hon ville speciellt påvisa att man bör vara beredd på negativa svar för att inte bli besviken och ledsen. Inés Elvira Cuellar de Fajardo var glad över Reuite Us tjänst och tyckte det var bra att man låter någon extern göra sökningen samt ta ev. kontakt med familjen, då det är viktigt att komma ihåg att respektera personen som blir kontaktads integritet och livssituation idag. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln