Fredag eftermiddag på Los Pisingos.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.


Idag har jag varit på barnhemmet Los Pisingos som ligger i norra delen av Bogotá. Just nu har dom 125 barn i åldrarna 0-10. Barnhemmet grundades 1968 och har arbetat med Sverige från 1980. Los Pisingos har egen förskoleverksamhet och de större barnen gå i kommunalskola i området för att ah en så vanlig vardag så möjligt.
Los Pisingos har en ege enhet som heter Amigos de Los Pisingos som arbetar med fadderverksamhet och har även en del som hanterar just söka rötter och ursprung. De har en processplan dom följer i dessa fall med dem utför inte själva sökandet utan har tagit fram detta för att lösa det bra för sin egen administration.

Los Pisingos var mycket välkomnande och positiva till Reunite Us´s koncept. Vi pratade mycket om processer och vikten om att varan mentalt förberedd. Men vi pratade mest om, att det är minst lika viktigt att fundera och förbereda sig på vilken slags relation man vill ha om/när man hittar en familjemedlem.
Eftersom kulturerna är så olika på många plan och även hur familjemönster ser ut i olika länder, är det viktigt att tänk på just detta.  

Då man väl har träffat sin familj, bör man ha en känsla eller i alla fall fundera på  hur man vill att relationen skall fortgå (jag utgår ifrån här, att man fått en bra kontakt och familjen vill skapa en relation). Som adopterad har man rent juridiskt inte har någon slags skyldighet överhuvudtaget mot sin biologiska familj som adopterad. Däremot kan man känna känslomässigt eller moralisk skyldighet till en nyfunnen familjemedlem.


Man bör allstå vara förberedd för mer än just svar om sitt ursprung. Då svaren man får styr vad man sedan möter.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln