Avslutar resan på Svenska Ambassaden Bogotá

Jag avslutade resan med ett besök på Svenska ambassaden i Bogotá för att hälsa på gamla kollegor samt att presentera Reunite Us. Jag fick ett fint välkomnande och träffade gamla kollegor och vänner från min Colombia tid. Jag hade möte med min kompis Emma Nilenfors och berättade om resan och vi pratade om hur ambassaden alltid är närvarande vid varje adoption, samt hur man i framtiden kan informera tillsammans om Reunite Us tjänster. Ambassaden var mycket possitiva till tjänsterna vi har och kommer att ha informationsmaterial på plats för intressenter.

När man adopterar åker man förbi ambassaden i slutet för att ansöka om visering eller svenska pass till sitt barn.
 

På tisdag min sista dag i Bogotá hade jag sån tur att jag fick ett möte med journalisten Lena Hansson via hennes man som jobbar på ambassaden. Lena har skrivit en artikelserie om adoption ur olika synvinklar som publicerats i bl.a. SVD, nu skriver hon en skönlitterär bok om en person som är adopterad. Vårt samtal handlade mycket om adoption ur olika aspekter samt alla de olika scenarier man kan hamna i känslomässigt som adopterad.
Det skall bli fantastisk spännande att se o läsa resultatet när Lenas bok blir klar!
 

För att summera Colombia resan så kan jag gladeligen berätta att jag tar med mig en helt annan syn på barnhemmens åsikt, om att vi vuxna internationellt adopterade vill söka våra ursprung, samt dess hantering och välkomnande för att starta och föra dialog i ämnet.
Helt fantastiskt inspirerande har detta varit, jag har fått fina kontakter på barnhemmen och skaffat bra möjligheter till samarbetspartners för återresor.

 

Vilket stort adoptionsland ligger härnäst för pichingresa? 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln